FAMILIE LOEMELAER

FAMILIE LOEMELAER

etiket_blonde_Loemelaer_klne blonde Loemelaer
Een volmout blond bier van hoge gisting. Puur mout, hoppen, gist en water – bier in basisvorm. Het aroma is rijk aan citrusachtige toetsen en heeft een licht bitterige afdronk. Een verrassend frisse en toegankelijke dorstlesser met een stevige schuimkraag als topping. Heerlijk op een terrasje in de zomer als het zonnetje schijnt.
Alc. Vol. 6%
Kleur 9 EBC
Bitterheid 30 IBU
Schenktemperatuur 4-6°C
Groot volume Brouwerij de Graal


etiket_Bruine_Loemelaer_klne bruine Loemelaer
Een dubbel bier van hoge gisting, gemaakt van pilsmout en zwarte mout. Mooi gehopt met de aromatische hop Hallertau Mittelfrüh. Hierdoor krijgt het een bitterig kruidig aroma. Een lekker zacht en smaakvol bier om rustig van te genieten.
Alc. Vol. 7%
Kleur 43 EBC
Bitterheid 58 IBU
Schenktemperatuur 10-12°C
Groot volume Brouwerij de Graal


etiket_gouwe_Loemelaer_dry_klne gouwe Loemelaer
Is een stevige tripel met een mooie balans tussen geur, smaak en bitterheid. Met een fris mondgevoel en lichte afdronk. Ambachtelijk gebrouwen met Americaanse Amarillo hop en de aromatische Saaz hop uit Tsjechië.Samen met de gebruikte gist zorgt het voor de frisse, fruitige, alcoholische toets van 9%.
Alc. Vol. 9%
Kleur 9 EBC
Bitterheid 44 IBU
Schenktemperatuur 5-7°C
Groot volume Brouwerij Anders


etiket_gouwe_Loemelaer_dry_klne gouwe Loemelaer – Tripel Dry Hop
In basis dezelfde tripel als de ‘gewone’ Gouwe Loemelaer maar met nog een speciale bewerking aan het einde van het brouwproces. Bij het lageren volgt nog een extra Amarillo hopgift. Dit wordt ‘dry hopping of koudhoppen’ genoemd. In dit stadium draagt de hop niet bij aan de bitterheid maar puur aan het aroma. Bij het uitschenken komen hierdoor nog meer esters vrij wat zorgt voor een intensere smaakbeleving.
Alc. Vol. 9%
Kleur 9 EBC
Bitterheid 44 IBU
Schenktemperatuur 5-7°C
Groot volume Brouwerij Anders


etiket_hoppige_Loemelaer_klne hoppige Loemelaer
Deze India Pale Ale, gebrouwen met één moutsoort en vier verschillende hopgiften in diverse fasen van het brouwproces, karakteriseert zich door zijn hoppig en bloemig karakter. Koud gedronken in de zomer een heerlijke opkikker.

IPA staat voor India Pale Ale en vindt zijn oorsprong in het Engeland van de 17e eeuw. Engeland had veel overzeese kolonies en al het bier voor de soldaten en burgers werd met behulp van schepen naar de andere kant van de wereld gebracht. Een zeilschip was bijna vijf maanden onderweg naar India. Te lang om het bier goed te houden. Nu wisten de Engelse brouwers, dat door meer hop toe te voegen en het alcoholgehalte te verhogen, het bier langer houdbaar bleef. Vandaar dat al het exportbier wat zwaarder gehopt werd en daardoor bitterder en hoger van alcoholgehalte was. Zo ontstond gedurende de 18e eeuw India Ale. Veel later ontstond India Pale Ale.
Alc. Vol. 7%
Kleur 37 EBC
Bitterheid 68 IBU
Schenktemperatuur 6-8°C
Groot volume Brouwerij Anders


etiket_rosse_Loemelaer_klne rosse Loemelaer
Het is een amberkleurig bier, niet te verwarren met het zoete rosé bier. Ne Rosse Loemelaer eist de aandacht op door zijn zachte, volle smaak. Hij is gemaakt van een vijftal mouten, waaronder Special-B en biscuitmout en krijgt hierdoor een vol mondgevoel. Het is een diep amberrood bier van 7,5% alcohol. En rood is de kleur van de liefde. Het is dan ook met liefde gebrouwen!
Alc. Vol. 7,5%
Kleur 30 EBC
Bitterheid 32 IBU
Schenktemperatuur 7-9°C
Klein volume Brouwerij Amai


etiket_zwarte_Loemelaer_klne zwarte Loemelaer
Een donker, kruidig volmout bier van 8% alcohol, wat lang in de keel blijft hangen en uitnodigt om weer naar het glas te reiken. Het is na vele proefbrouwsels uiteindelijk mooi in balans in de Loemelaer fles gebotteld. Een bier om bij weg te dromen…
Alc. Vol. 7,5%
Kleur 65 EBC
Bitterheid 66 IBU
Schenktemperatuur 10-12°C
Klein volume Brouwerij Amai


etiket_stoute_Loemelaer_klne stoute Loemelaer
Inktzwart en romig is deze Russian Imperial Stout met een complex smaakpalet. Gebrouwen met verschillende mouten in combinatie met havervlokken en kandijsuiker. Toetsen van chocolade, koffie, caramel, noten. Met een mooie, romige, volle schuimkraag. Lekker zacht, bitterig en smaakvol bier om rustig van te genieten. Ga er maar eens goed voor zitten!

De officiële benaming – Russian Imperial stout – kenmerkt zich door een zeer donkere kleur en het hoge alcohol percentage. De herkomst van dit biertype ligt volgens de geschiedschrijving in 1698, toen Keizer Peter I van Rusland Londen zou hebben bezocht en er zodanig zou hebben genoten van de porters (stouts), dat hij de export ervan naar zijn land zou hebben bevolen. Een genietbier speciaal gebrouwen voor de liefhebber.
Alc. Vol. 9%
Kleur 113 EBC
Bitterheid 72 IBU
Schenktemperatuur 8-12°C
Groot volume Brouwerij de Graal


etiket_weize_Loemelaer_klne weize Loemelaer
Vanuit Duitsland, waar het zeer populair is, verovert het meer en meer naburige landen. Niet te verwarren met het traditionele Belgische witbier. Weizen staat voor tarwebier. Bij de storting is overwegend tarwemout gebruikt en een weinig pilsmout. Het is een licht alcoholisch (5%) ietwat troebel bier met een lichte kruidnagel smaak. Op de juiste temperatuur is het een lekker “tutterbier”: bier wat lekker wegdrinkt. Een van de favorieten van de brouwer van Amai.
Alc. Vol. 7,5%
Kleur 8 EBC
Bitterheid 16 IBU
Schenktemperatuur 4-6°C
Klein volume Brouwerij Amai