FAMILIE LOEMELAER

FAMILIE LOEMELAER

ne frisse Loemelaer – Saison Dry Hop
BRONS – Brussels Beer Challenge 2018
ZILVER – Concours International de Lyon 2019
De meest heldere telg in de Loemelaer-familie is een ‘Saison Dry Hop’. Een fris biertje met een snufje kruiden. De gist zorgt voor de frisse, fruitige, alcoholische toets. De koudhopping zorgt voor de hoppige aroma’s! Een dorstlessend lente- en zomerbiertje waarvan de licht bitterige afdronk van citrus- en granige tonen lang blijven hangen.

Alc. Vol. 6%
Kleur 7 EBC
Bitterheid 25 IBU
Schenktemperatuur 4-6°C
Groot volume Brouwerij de Graal


ne blonde Loemelaer – Blond
Een volmout blond bier van hoge gisting. Puur mout, hoppen, gist en water – bier in basisvorm. Het aroma is rijk aan citrusachtige toetsen en heeft een licht bitterige afdronk. Een verrassend frisse en toegankelijke dorstlesser met een stevige schuimkraag als topping. Heerlijk op een terrasje in de zomer als het zonnetje schijnt.

Alc. Vol. 6%
Kleur 9 EBC
Bitterheid 30 IBU
Schenktemperatuur 4-6°C
Groot volume Brouwerij de Graal


ne bruine Loemelaer – Dubbel
Een dubbel bier van hoge gisting, gemaakt van pilsmout en zwarte mout. Mooi gehopt met de aromatische hop Hallertau Mittelfrüh. Hierdoor krijgt het een bitterig kruidig aroma. Een lekker zacht en smaakvol bier om rustig van te genieten.

Alc. Vol. 7%
Kleur 43 EBC
Bitterheid 58 IBU
Schenktemperatuur 10-12°C
Groot volume Brouwerij de Graal


ne gouwe Loemelaer – Tripel
Is een stevige tripel met een mooie balans tussen geur, smaak en bitterheid. Met een fris mondgevoel en lichte afdronk. Ambachtelijk gebrouwen met Americaanse Amarillo hop en de aromatische Saaz hop uit Tsjechië.Samen met de gebruikte gist zorgt het voor de frisse, fruitige, alcoholische toets van 9%.

Alc. Vol. 9%
Kleur 9 EBC
Bitterheid 44 IBU
Schenktemperatuur 5-7°C
Groot volume Brouwerij Anders


ne gouwe Loemelaer – Tripel Dry Hop
In basis dezelfde tripel als de ‘gewone’ Gouwe Loemelaer maar met nog een speciale bewerking aan het einde van het brouwproces. Bij het lageren volgt nog een extra Amarillo hopgift. Dit wordt ‘dry hopping of koudhoppen’ genoemd. In dit stadium draagt de hop niet bij aan de bitterheid maar puur aan het aroma. Bij het uitschenken komen hierdoor nog meer esters vrij wat zorgt voor een intensere smaakbeleving.

Alc. Vol. 9%
Kleur 9 EBC
Bitterheid 44 IBU
Schenktemperatuur 5-7°C
Groot volume Brouwerij Anders


ne hoppige Loemelaer – IPA
GOUD – Frankfurt International Trophy 2020
Deze India Pale Ale, gebrouwen met één moutsoort en vier verschillende hopgiften in diverse fasen van het brouwproces, karakteriseert zich door zijn hoppig en bloemig karakter. Koud gedronken in de zomer een heerlijke opkikker.

IPA staat voor India Pale Ale en vindt zijn oorsprong in het Engeland van de 17e eeuw. Engeland had veel overzeese kolonies en al het bier voor de soldaten en burgers werd met behulp van schepen naar de andere kant van de wereld gebracht. Een zeilschip was bijna vijf maanden onderweg naar India. Te lang om het bier goed te houden. Nu wisten de Engelse brouwers, dat door meer hop toe te voegen en het alcoholgehalte te verhogen, het bier langer houdbaar bleef. Vandaar dat al het exportbier wat zwaarder gehopt werd en daardoor bitterder en hoger van alcoholgehalte was. Zo ontstond gedurende de 18e eeuw India Ale. Veel later ontstond India Pale Ale.

Alc. Vol. 7%
Kleur 37 EBC
Bitterheid 68 IBU
Schenktemperatuur 6-8°C
Groot volume Brouwerij Anders


ne stoute Loemelaer – Whisky Infused – RIS
BRONS – Brussels Beer Challenge 2018
Inktzwart, rond en romig is deze Russian Imperial Stout met een complex smaakpalet. Gebrouwen met verschillende mouten in combinatie met havervlokken en kandijsuiker. Toetsen van chocolade, koffie, caramel, noten. Met een mooie, romige, volle schuimkraag. Lekker zacht, zoet, bitterig en rijk bier om rustig van te genieten. Een lichte flirt met een single malt turf whisky maakt deze stout tot een intens huwelijk, met een vleugje whisky achter in de keel. Een afdronk die nog lang nazindert.

De officiële benaming – Russian Imperial stout – kenmerkt zich door een zeer donkere kleur en het hoge alcohol percentage. De herkomst van dit biertype ligt volgens de geschiedschrijving in 1698, toen Keizer Peter I van Rusland Londen zou hebben bezocht en er zodanig zou hebben genoten van de porters (stouts), dat hij de export ervan naar zijn land zou hebben bevolen. Een genietbier speciaal gebrouwen voor de liefhebber.

Alc. Vol. 9%
Kleur 113 EBC
Bitterheid 72 IBU
Schenktemperatuur 12-16°C
Groot volume Brouwerij de Graalne lustige Loemelaer – Quadrupel
Een intense en donkere quadrupel met een heerlijk zoet, moutig geroosterd smaakpalet. Een vineus brouwsel met een melange van 4 verschillende mouten en kandijsiroop. Zacht, zoet, licht bitterig en rijk, met toetsen van laurier en framboos. Afgewerkt met een elegante schuimkraag. Ga er samen maar eens rustig voor zitten.

Alc. Vol. 10%
Kleur 81 EBC
Bitterheid 21 IBU
Schenktemperatuur 10-14°C
Groot volume Brouwerij de Graal