FAMILIE LOEMELAER

FAMILIE LOEMELAER

etiket_blonde_Loemelaer_klne blonde Loemelaer
Is een volmout kempisch streekbier zonder kruiden. Puur mout, hoppen, gist en water. Bier in basisvorm. Het is een ongecompliceerde frisse dorstlesser van 6% alcohol. Heerlijk op een terrasje in de zomer als het zonnetje schijnt. Dit blondje wordt in grotere volumes gebrouwen bij Brouwerij de Graal in de Vlaamse Ardennen, op recept van brouwerij Amai.
Aanbevolen drinktemperatuur: 4-6˚C


etiket_Bruine_Loemelaer_klne bruine Loemelaer
Is een kruidig, donker bier van 7% alcohol. Bier, gemaakt door verschillende mouten te combineren met Hallertau Mittelfrüh hop, een aromatische hop uit het Duitse Beieren. Een lekker zacht en smaakvol bier om rustig van te genieten.
Aanbevolen drinktemperatuur: 10-12˚C


etiket_gouwe_Loemelaer_dry_klne gouwe Loemelaer
Is een tripel. Een hooggistend bier, ambachtelijk gebrouwen met fruitige, citrusachtige hoppen als Amarillo en Saaz. De gist zorgt voor de frisse, fruitige, alcoholische toets van 9%. Bier dat koel bewaard dient te worden en met verstand gedronken! Deze gouwe wordt in grotere volumes gebrouwen bij Brouwerij Anders in Halen.
Aanbevolen drinktemperatuur: 5-7˚C


etiket_gouwe_Loemelaer_dry_klne gouwe Loemelaer – Tripel Dry Hop
De basis is ne gouwe Loemelaer. Een hooggistend bier, ambachtelijk gebrouwen met fruitige, citrusachtige hoppen als Amarillo en Saaz. De gist zorgt voor de frisse, fruitige, alcoholische toets van 9%. Bier dat koel bewaard dient te worden en met verstand gedronken! Bij het lageren van de tripel wordt nog extra hop toegevoegd. Bij het uitschenken van de tripel komen de aroma’s je tegemoet! Ook deze wordt inmiddels in groot volume gebrouwen bij Brouwerij Anders in Halen.
Aanbevolen drinktemperatuur: 5-7˚C


etiket_hoppige_Loemelaer_klne hoppige Loemelaer
Deze IPA is een speciaalbier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 7%. IPA staat voor India Pale Ale en vindt zijn oorsprong in het Engeland van de 17e eeuw. Engeland had veel overzeese kolonies en al het bier voor de soldaten en burgers werd met behulp van schepen naar de andere kant van de wereld gebracht. Een zeilschip was bijna vijf maanden onderweg naar India. Te lang om het bier goed te houden. Nu wisten de Engelse brouwers, dat door meer hop toe te voegen en het alcoholgehalte te verhogen, het bier langer houdbaar bleef. Vandaar dat al het exportbier wat zwaarder gehopt werd en daardoor bitterder en hoger van alcoholgehalte was. Zo ontstond gedurende de 18e eeuw India Ale. Veel later ontstond India Pale Ale.
Aanbevolen drinktemperatuur: 5-7˚C


etiket_rosse_Loemelaer_klne rosse Loemelaer
Het is een amberkleurig bier, niet te verwarren met het zoete rosé bier. Ne Rosse Loemelaer eist de aandacht op door zijn zachte, volle smaak. Hij is gemaakt van een vijftal mouten, waaronder Special-B en biscuitmout en krijgt hierdoor een vol mondgevoel. Het is een diep amberrood bier van 7,5% alcohol. En rood is de kleur van de liefde. Het is dan ook met liefde gebrouwen!
Aanbevolen drinktemperatuur: 7-9˚C


etiket_zwarte_Loemelaer_klne zwarte Loemelaer
Een donker, kruidig volmout bier van 8% alcohol, wat lang in de keel blijft hangen en uitnodigt om weer naar het glas te reiken. Het is na vele proefbrouwsels uiteindelijk mooi in balans in de Loemelaer fles gebotteld. Een bier om bij weg te dromen…
Aanbevolen drinktemperatuur: 10-12˚C


etiket_stoute_Loemelaer_klne stoute Loemelaer
Is een zwart, romig, zoet-bitter bier met een alcoholpercentage van 9%. De officiële benaming is Russian Imperial Stout. Imperial stout is een zwaar bier en kenmerkt zich door een zeer donkere kleur. Zo heeft de Stout van brouwerij Amai een EBC van 150. De herkomst van dit biertype ligt volgens de geschiedschrijving in 1698, toen Keizer Peter I van Rusland Londen zou hebben bezocht en er zodanig zou hebben genoten van de porters (stouts), dat hij de export ervan naar zijn land zou hebben bevolen. Een bier met een complex smaakpalet, speciaal gebrouwen voor de liefhebber. De stoute wordt in grotere volumes gebrouwen bij Brouwerij de Graal in de Vlaamse Ardennen.
Aanbevolen drinktemperatuur: 12-16˚C


etiket_weize_Loemelaer_klne weize Loemelaer
Vanuit Duitsland, waar het zeer populair is, verovert het meer en meer naburige landen. Niet te verwarren met het traditionele Belgische witbier. Weizen staat voor tarwebier. Bij de storting is overwegend tarwemout gebruikt en een weinig pilsmout. Het is een licht alcoholisch (5%) ietwat troebel bier met een lichte kruidnagel smaak. Op de juiste temperatuur is het een lekker “tutterbier”: bier wat lekker wegdrinkt. Een van de favorieten van de brouwer van Amai.
Aanbevolen drinktemperatuur: 4-6˚C