ERESUS

PROOST OP DE KEMPENSE HEIDE


Samen met de projectgroep Levend Zand en Natuurpunt Lommel zijn we een samenwerking aangegaan ter ondersteuning van een wel heel bijzondere bewoner van de Kempen.

Dit bijzondere bier is genoemd naar de Lentevuurspin (Eresus sandaliatus), een zeldzame bewoner van droge heidegebieden in de Kempense grensstreek. De mooiste spin van Europa is sinds zijn herontdekking in 2009 tot een symbool van de natuurrijkdom van schrale biotopen uitgegroeid. Helaas staat de populatie ook vandaag nog sterk onder druk, door het verdwijnen van leefgebied en recente ontwikkelingen. Naast vrijwilligershanden zijn er ook financiële middelen nodig. Daarom wordt een deel van de opbrengst van de verkoop van dit bijzondere bier geïnvesteerd in de instandhouding en uitbreiding van deze bedreigde leef­omgeving.

Rood Amberbier

Geheel in stijl moest dit biertje natuurlijk aansluiten bij zijn naamgever: bijzonder en rood. Dat is het ook geworden. Eresus is een rood Amberbier van 7,5% Alc. Vol. met een mooie crèmekleurige compacte schuim­kraag. Het heeft een moutige en fruitige neus met hints van rozijnen en zwarte bes. De karamelmoutige aanzet, de licht zoetige nasmaak en de subtiele bitterheid in de afdronk maken van dit bier een echt belevingsbier. Kortom:

DAAR GA JE VAN SPINNEN!

Dus: steun de natuur en drink een Eresus!

Verkrijgbaarheid
Het bier zal via lokale drankenhandelaars en horecazaken in België en Nederland te koop worden aangeboden. Binnenkort volgt hier een lijst met verkooppunten die zich mettertijd zal uitbreiden.

Meer informatie:
www.natuurpuntlommel.be/Eresus
www.natuurpunt.be/pagina/lentevuurspin


Verkooppunten

In België verkrijgbaar bij:

 • Prik & Tik Marlou Zonhoven
  Heikensstraat 11, 3520 Zonhoven
  www.marlou.be 

Wordt in België geschonken bij:

 • ‘t Terraske – bij Kelly
  Kruisstraat 40 A, 3940 Hechtel-Eksel
  terraskebijkelly

In Nederland verkrijgbaar bij:

 • Voor Anker – Landgoed Wellenseind
  Dunsedijk 3A, 5094 BA Lage Mierde
  (in de weekends tussen 12.00 en 18.00 uur)
  www.vooranker.nl

Wordt in Nederland geschonken bij: